Wczoraj uczniowie naszej szkoły Oliwia Biernat i Oleksandr Mykolaichuk reprezentowali nas na międzynarodowym konkursie gastronomicznym Tropchee Mille Polska! Zadaniem ich było przygotowanie dania głównego opartego na schabie środkowym oraz zawierającego produkt regionalny, czym w przypadku Mazowsza oczywiście było jabłko. Deser stanowił drugą konkurencję i tu obok białej czekolady musiał się znaleźć pasternak. Zadanie nie łatwe, jednak uczniowie poradzili sobie znakomicie! Kreacje jakie tworzyli na talerzach zachwycały dostojnych jurorów. Komplementów i słów zachwytu nie brakowało. W tym roku brakowało niewiele, abyśmy stanęli na podium, dlatego pełni motywacji bierzemy się do pracy, aby w przyszłym roku pojawić się znów na tej zacnej imprezie. Drużynom, które wygrały, serdecznie gratulujemy! To był zaszczyt rywalizować z Wami!!! 🥰🥰🥰