19 listopada 2022 roku, w naszej szkole odbył się finał XI edycji Ogólnopolskiego konkursu dla szkół gastronomicznych na najlepszy przepis kulinarny wykorzystujący produkty zarejestrowane lub aplikujące o rejestrację jako Chroniona Nazwa Pochodzenia, Chronione Oznaczenie Geograficzne lub Gwarantowana Tradycyjna Specjalność.
Do finału przystąpiło 10 zespołów uczniowskich wyłonionych we wcześniejszych eliminacjach. Przygotowywali dania lub desery z wykorzystaniem produktów certyfikowanych.
Smak i sposób wykonania oceniało 7- osobowe jury degustacyjne i techniczne. Przewodniczącym jury był pan Jan Golba – dyrektor Departamentu Systemów Jakości Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
Uczniowie wykazali się dużym zaangażowaniem i pomysłowością przy wykorzystaniu produktów wytwarzanych zgodnie z tradycyjną recepturą. Tworzyli potrawy o niepowtarzalnych smakach i aromatach, przekazując polską tradycję kulinarną. Z okazji konkursu zorganizowano wystawę produktów certyfikowanych.