Już jutro gościmy na Dniu Otwartym gościa specjalnego – Łukasza Konika. Wybitny Kucharz, miłośnik żużla. Jedna z najciekawszych
postaci polskiej branży kulinarnej swojego pokolenia. Kreatywny
poszukiwacz niezwykłych smaków, eksperymentator, który pokazuje,
że polska kuchnia nie musi być nudna. Urodził się w Gorzowie
Wielkopolskim. Przygodę z gotowaniem rozpoczął w gorzowskim
Technikum Gastronomicznym. Jest absolwentem Wyższej Szkoły
Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu. Zawodowe doświadczenie
zdobywał w najlepszych restauracjach oraz hotelach w kraju i poza jego
granicami. Od kilku lat reprezentuje Polskę na arenie kulinarnej
podczas targów międzynarodowych m.in. Indie, Wietnam, Tajlandia,
Korea, Chiny, Jakarta, Tajwan, Singapur, gdzie promuje kuchnie polską.
Wspólnie ze swoim kulinarnym teamem prowadzi warsztaty, pokazy,
eventy, podczas których odkrywa tajniki kuchni. Na temat
twórczego gotowania często wypowiada się na łamach gazet
oraz w lubianych programach telewizyjnych. Wielki fan sportów
motorowych. Obecnie zarządza cateringiem dietetycznym jednym z
największych w Polsce. Autor książki „Kuchnia Regionów” _Znany
widzom telewizyjnej dwójki w programie „Pytanie na śniadanie” oraz MasterChef Junior w TVN.
Serdecznie zapraszamy – start 17:00 😉
@lukasz.konik