Miniony tydzień upłynął pod znakiem szkolenia kulinarnego. Dzięki zaproszeniu wystosowanemu przez @Akademia Grilla, BBQ i Wędzenia; grupa dziewcząt z klas trzecich uczestniczyła w warsztatach mających na celu zgłębienie wiedzy kulinarnej obejmującej mięso wołowe i wieprzowe. Firma @Smoker – Zdrowe grillowanie, wraz z gronem ekspertów, @Mariusz Mario Nowicki; @dr Jacek Kucharski zadbali o to by przyszłe pokolenie adeptów sztuki kulinarnej zdobyło jak największe doświadczenie, zarówno praktyczne jak i teoretyczne w zakresie omawianych tematów. Na przysłowiowej „tapecie” znalazły się zagadnienia z zakresu HACCP, technik peklowania, wędzenia, grillowania, BBQ, czy też przepisów prawa dotyczących żywności. Praktyczna wiedza kulinarna jest doskonale udokumentowana na załączonych zdjęciach. Zapraszamy do galerii i śledzenia naszych kolejnych relacji.
p.s. „Wisienką na torcie” tego spotkania było wręczenie, jednej z naszych uczennic, dyplomu i państwowej licencji, honorowanej przez MEN i wszystkie kraje UE, nadającej tytuł: „Kucharz Grill i Barbecue”.
Kucharz Grill i Barbecue
Opublikowane przez Kamila Dzwonkowska