Kategorie:

Finał IX edycji „Ogólnopolskiego Konkursu dla Ponadgimnazjalnych Szkół Gastronomicznych na Najlepszy Przepis Kulinarny…”

Dla Wiktorii Kuleszy i Aleksandry Pawłowskiej z klasy IVBF miniony weekend upłynął pod znakiem finału IX edycji „Ogólnopolskiego Konkursu dla Ponadgimnazjalnych Szkół Gastronomicznych na Najlepszy Przepis Kulinarny…”.
Wprawdzie miejsca na podium nie udało się zdobyć, ale wydarzenie to dostarczyło mnóstwa emocji, nowych doświadczeń, wiedzy i praktyki.
Ola i Wiktoria próbowały przed jurorami odczarować kilka polskich produktów zarejestrowanych jako Chroniona Nazwa Pochodzenia, Chronione Oznaczenie Geograficzne oraz Gwarantowana Tradycyjna Specjalność.
W ich „słodkiej” propozycji, czyli brownie, znalazły się:
Suska sechlońska
Miód kurpiowski
Trójniak staropolski
Andruty kaliskie
Wiśnia nadwiślanka.
Rywalizacja była zacięta, konkurencja wymagająca, a efekty niebiańsko smaczne. Zapraszamy w imieniu naszej ekipy do obejrzenia kilku kadrów ze wspomnianego wydarzenia.