W dniach 11-25.09.2021 r odbył się wyjazd uczniów klasy 3DP oraz 4BF pod opieką Kamili Dzwonkowskiej-Rękas i Olgi Połosak do Barcelony w ramach projektu Power „Europa od kuchni”. Jego celem było zwiększenie kompetencji zawodowych i językowych oraz konkurencyjności uczniów na europejskim rynku pracy. Uczęszczali oni na praktyki do prestiżowych cukierni, np. Besnete, Sacha czy The Cake Men Backery. Nabyli nowe umiejętności podczas obsługi procesów technologicznych, wypieku czy zdobienia wyrobów cukierniczych. Dodatkowo uczestnicy zwiedzili najważniejsze miejsca w Barcelonie, np. Sagrada Familia, Casa Mila, Casa Batllo, La Rambla, Catedral de Barcelona, Torre Agbar czy La Boqueria. Integracja grupy odbywała się na wybrzeżu La Barcelonetta, gdzie podziwiano nowoczesną architekturę hotelu W.

Praktyki zagraniczne w Barcelonie – klasa 3Dp i 4BF
Opublikowane przez Kamila Dzwonkowska-Rękas