Kategorie:

19-23 marca 2018 r. Promocyjne Warsztaty Kulinarne

W dniach 19-23 marca 2018 r. w ramach promocji oferty edukacyjnej szkoły odbyły się „Promocyjne Warsztaty Kulinarne” dla uczniów ostatnich klas gimnazjum i siódmych klas szkoły podstawowej oraz dla ich opiekunów.

Tematyka warsztatów:

  • „Naleśniki a’la pancake”,
  • „Pudding niespodzianka”,
  • „Przysmaki włoskie”,
  • „Przygotowanie koktajli bezalkoholowych i sposoby ich dekoracji”,
  • „Śniadaniowy Street Food”,
  • „Warsztaty baristyczne”.

Uczniowie przygotowali swoje pierwsze potrawy pod okiem wybitnych szefów kuchni, absolwentów oraz nauczycieli i uczniów z naszej szkoły. Warsztaty trwały 3-4 godziny. Skupieni przy jednym stole gimnazjaliści mieli okazję porozmawiać z uczniami technikum na temat nauki w szkole, możliwości rozwoju zawodowego w branży gastronomicznej, zdobycia dodatkowych kwalifikacji w tracie nauki szkolnej, uczestnictwa w międzynarodowych projektach edukacyjnych.

[foogallery id=”6483″]