Kategorie:

II miejsce w konkursie „Nowoczesna kuchnia polska w tradycji Świąt Wielkanocnych”

W dniu 15 marca 2018 r. odbył się konkurs pod hasłem: „Nowoczesna kuchnia polska w tradycji Świąt Wielkanocnych”. Tematem przewodnim konkursu było zastosowanie typowych dla kuchni polskiej surowców: wątróbki indyczej, buraków i jaj w potrawach o charakterze wielkanocnym. Zadanie uczniów polegało na wykonaniu dania, stanowiącego przekąskę gorącą. Potrawy oceniało profesjonalne jury składające się z szefów kuchni w składzie: Carlos Gonzales-Tejera, Grzegorz Rytelewski, Bożena Polak-Stojanowa, Małgorzata Borkowska, Rafał Konik, Jerzy Czapla.
Nasza reprezentacja w składzie Krystian Sawicki i Kamil Waluk zdobyła II miejsce w tym konkursie. Zaserwowali oni wątróbkę drobiową w czerwonej cebuli z malinami, podaną z jajem poszetowym, młodymi szparagami i salsą z żółtego buraka. Zwycięzcom gratulujemy!!!

Zdjęcia autorstwa Tuba Wyszkowa

[foogallery id=”6353″]