Zajęcia praktyczne
w Zespole Szkół Spożywczo-Gastronomicznych
Praktyczne kształcenie zawodowe odbywa się w doskonale wyposażonych szkolnych pracowniach gastronomicznych, w Centrum Kształcenia Praktycznego oraz w najlepszych warszawskich hotelach, restauracjach, zakładach gastronomicznych i cukierniczych. Współpracujemy między innymi z takimi hotelami i restauracjami jak:
Renaissance Warsaw Airport Hotel
Adres:
ul. Żwirki i Wigury 1
02-143 Warszawa
Restauracja Belvedere
Adres:
ul. Agrykoli 1
00-460 Warszawa
Novotel
Adres:
ul. Marszałkowska 94/98
00-510 Warszawa
Mercure Grand
Adres:
ul. Krucza 28
00-522 Warszawa
Mercure Centrum
Adres:
ul. Złota 48/54
00-120 Warszawa
Courtyard by Marriott
Adres:
ul. Żwirki i Wigury 1H
02-143 Warszawa
PGE Narodowy
Adres:
PL 2012 + SP. Z O. O.
Aleja Księcia Józefa Poniatowskiego 1
03-901 Warszawa
Podczas praktycznej nauki zawodu uczniowie poznają przyszłe miejsca pracy oraz przyszłych pracodawców.
Często zdarza się, że po ukończeniu szkoły absolwenci podpisują umowę o pracę z zakładem, w którym odbywali zajęcia praktyczne.
Plan szkolenia praktycznego w roku szkolnym 2022/2023
Technikum Spożywczo-Gastronomiczne
Dzień tygodnia | IIA Technik żywienia i usług gastronomicznych TŻIUG Kwalifikacja: Przygotowania i wydawanie dań (HGT.02) |
4Dp Technik technologii żywności TTŻ Kwalifikacja: Organizacja i nadzorowanie produkcji wyrobów spożywczych (SPC.07) |
poniedziałek | - - - | - - - |
wtorek | - - - | - - - |
środa | - - - | - - - |
czwartek | - - - | - - - |
piątek | X | X |
ilość godzin szkolenia praktycznego w tygodniu | Produkcja gastronomiczna 6h |
Procesy produkcji wyrobów spożywczych 6h |
Branżowa Szkoła Spożywczo-Gastronomiczna I stopnia
Opublikujemy wkrótce
Terminy praktyk zawodowych w roku szkolnym 2022/2023
TERMINY PRAKTYK ZAWODOWYCH W ROKU SZKOLNYM 2022/2023 w Technikum (160 h) | ||||
L.P. | KLASA | ZAWÓD | TERMIN | Ilość tygodni i godzin |
1 | 3A | Technik żywienia i usług gastronomicznych | 17.04 - 14.05.2023 r. | 4 tyg. (140 godzin) |
2 | 3B | Technik technologii żywności | 17.04 - 14.05.2023 r. | 4 tyg. (140 godzin) |
3 | 4Ap | Technik żywienia i usług gastronomicznych | 19.09 - 14.10. 2022 r. | 4 tyg. (140 godzin) |
4 | 4Bp | Technik żywienia i usług gastronomicznych | 19.09 - 14.10. 2022 r. | 4 tyg. (140 godzin) |
5 | 4Dp | Technik technologii żywności | 06.03 - 31.03.2023 r. | 4 tyg. (140 godzin) |