Przejdź do treści

Zajęcia praktyczne

w Zespole Szkół Spożywczo-Gastronomicznych
Praktyczne kształcenie zawodowe odbywa się w doskonale wyposażonych szkolnych pracowniach gastronomicznych, w Centrum Kształcenia Praktycznego oraz w najlepszych warszawskich hotelach, restauracjach, zakładach gastronomicznych i cukierniczych. Współpracujemy między innymi z takimi hotelami i restauracjami jak:
  • Hotel Novotel Warszawa Centrum
  • Hotel Bristol Warsaw
  • Hotel Ibis Styles&Ibis Budget Warszawa Centrum
  • Hotel Courtyard by Marriott Warsaw Airport
  • Hotel InterContinental
  • Hotel Westin
  • Regent Warsaw Hotel
  • Hotel Hetman
  • Hotel Reytan
  • Hotel Polonia Palace
  • Hotel Mercure Centrum
  • Hotel Mercure Stare Miasto
  • Hotel Mercure Warszawa Grand
  • Renaisannce Warsaw Air Port Hotel
  • Hotel Hampton by Hilton Airport
  • Double Tree by Hilton
  • Hotel Ibis Warszawa Ostrobramska
  • The Westin Warsaw Hotel
  • Hotel Trylogia
  • Chefbox Catering
  • Cukiernia Batida
  • Restauracja Belvedere
  • Restauracja Warszawska
  • Restauracja Mazowsze
  • Cukiernia Antolak
  • Cukierenka Urszula Janowska
  • Cukiernia W. Gieryszewski
  • Koncept 2000+  Sp. z o.o. Cukiernia
  • Spółdzielnia Piekarsko-Ciastkarska
  • Galeria Wypieków Lubaszka

Podczas praktycznej nauki zawodu uczniowie poznają przyszłe miejsca pracy oraz przyszłych pracodawców.

Często zdarza się, że po ukończeniu szkoły absolwenci podpisują umowę o pracę z zakładem, w którym odbywali zajęcia praktyczne.

Plan szkolenia praktycznego w roku szkolnym 2021/2022

Technikum Spożywczo-Gastronomiczne

Opublikujemy wkrótce

Branżowa Szkoła Spożywczo-Gastronomiczna I stopnia

Opublikujemy wkrótce

Terminy praktyk zawodowych w roku szkolnym 2021/2022

Opublikujemy wkrótce