Przejdź do treści

Zajęcia praktyczne

w Zespole Szkół Spożywczo-Gastronomicznych
Praktyczne kształcenie zawodowe odbywa się w doskonale wyposażonych szkolnych pracowniach gastronomicznych, w Centrum Kształcenia Praktycznego oraz w najlepszych warszawskich hotelach, restauracjach, zakładach gastronomicznych i cukierniczych. Współpracujemy między innymi z takimi hotelami i restauracjami jak:

Renaissance Warsaw Airport Hotel

Adres:
ul. Żwirki i Wigury 1
02-143 Warszawa

Restauracja Belvedere

Adres:
ul. Agrykoli 1
00-460 Warszawa

Novotel

Adres:
ul. Marszałkowska 94/98
00-510 Warszawa

Mercure Grand

Adres:
ul. Krucza 28
00-522 Warszawa

Mercure Centrum

Adres:
ul. Złota 48/54
00-120 Warszawa

Courtyard by Marriott

Adres:
ul. Żwirki i Wigury 1H
02-143 Warszawa

PGE Narodowy

Adres:
PL 2012 + SP. Z O. O.
Aleja Księcia Józefa Poniatowskiego 1
03-901 Warszawa

Podczas praktycznej nauki zawodu uczniowie poznają przyszłe miejsca pracy oraz przyszłych pracodawców.

Często zdarza się, że po ukończeniu szkoły absolwenci podpisują umowę o pracę z zakładem, w którym odbywali zajęcia praktyczne.

Plan szkolenia praktycznego w roku szkolnym 2022/2023

Technikum Spożywczo-Gastronomiczne

Dzień tygodnia IIA
Technik żywienia i usług gastronomicznych
TŻIUG

Kwalifikacja: Przygotowania i wydawanie dań (HGT.02)
4Dp
Technik technologii żywności
TTŻ

Kwalifikacja: Organizacja i nadzorowanie produkcji wyrobów spożywczych (SPC.07)
poniedziałek - - - - - -
wtorek - - - - - -
środa - - - - - -
czwartek - - - - - -
piątek X X
ilość godzin szkolenia praktycznego w tygodniu Produkcja gastronomiczna
6h
Procesy produkcji wyrobów spożywczych
6h

Branżowa Szkoła Spożywczo-Gastronomiczna I stopnia

Opublikujemy wkrótce

Terminy praktyk zawodowych w roku szkolnym 2022/2023

TERMINY PRAKTYK ZAWODOWYCH W ROKU SZKOLNYM 2022/2023 w Technikum (160 h)
L.P. KLASA ZAWÓD TERMIN Ilość tygodni i godzin
1 3A Technik żywienia i usług gastronomicznych 17.04 - 14.05.2023 r. 4 tyg. (140 godzin)
2 3B Technik technologii żywności 17.04 - 14.05.2023 r. 4 tyg. (140 godzin)
3 4Ap Technik żywienia i usług gastronomicznych 19.09 - 14.10. 2022 r. 4 tyg. (140 godzin)
4 4Bp Technik żywienia i usług gastronomicznych 19.09 - 14.10. 2022 r. 4 tyg. (140 godzin)
5 4Dp Technik technologii żywności 06.03 - 31.03.2023 r. 4 tyg. (140 godzin)