ZAJĘCIA PRAKTYCZNE
Praktyczne kształcenie zawodowe odbywa się w doskonale wyposażonych szkolnych pracowniach gastronomicznych, w Centrum Kształcenia Praktycznego oraz w najlepszych warszawskich hotelach, restauracjach, zakładach gastronomicznych i cukierniczych. Współpracujemy między innymi z takimi hotelami i restauracjami jak:
- Hotel Novotel Warszawa Centrum
- Hotel Bristol Warsaw
- Hotel Ibis Styles&Ibis Budget Warszawa Centrum
- Hotel Courtyard by Marriott Warsaw Airport
- Hotel InterContinental
- Hotel Westin
- Regent Warsaw Hotel
- Hotel Hetman
- Hotel Reytan
- Hotel Polonia Palace
- Hotel Mercure Centrum
- Hotel Mercure Stare Miasto
- Hotel Mercure Warszawa Grand
- Renaisannce Warsaw Air Port Hotel
- Hotel Hampton by Hilton Airport
- Double Tree by Hilton
- Hotel Ibis Warszawa Ostrobramska
- The Westin Warsaw Hotel
- Hotel Trylogia
- Chefbox Catering
- Cukiernia Batida
- Cukiernia Włodzimierz Gieryszewski
- Restauracja Belvedere
- Restauracja Warszawska
- Restauracja Mazowsze
- Cukiernia Antolak
- Cukierenka Urszula Janowska
- Cukiernia Włodzimierz Gieryszewski
- Koncept 2000+ Sp. z o.o. Cukiernia
- Spółdzielnia Piekarsko-Ciastkarska
- Galeria Wypieków Lubaszka
Podczas praktycznej nauki zawodu uczniowie poznają przyszłe miejsca pracy oraz przyszłych pracodawców. Często zdarza się, że po ukończeniu szkoły absolwenci podpisują umowę o pracę z zakładem, w którym odbywali zajęcia praktyczne.